stefan zingt
b i o g r a f i e


jeugd

al heel vroeg, vanaf zijn 6e jaar, werd stefan door zijn ouders aan de muziek gezet. blokfluitles, jarenlang en dat bleek twintig jaar later een prachtige basis voor de saxofoon die hij kreeg aangeboden.
het zelf schrijven van liedjes, en het componeren, boeide stefan het meest. zelf iets maken uit het niets, met verworven muziekkennis bleek het mooiste wat er was.

middelbare school
vanuit voorburg naar het haags montessori lyceum en daar, na korte tijd, aan de slag als bassist met vrienden mick en david. daar werd de basis gelegd voor de band “ladyshave”, die jarenlang in verschillende formaties zou bestaan.
achter de naam "ladyshave" ging hoofdzakelijk de competitieve relatie van stefan en mick schuil.
juist hierdoor onstonden er talloze liedjes, onder andere geÔnspireerd door helden als de rolling stones en lou reed.

werken
er moest natuurlijk ook gewerkt gaan worden. de studie medicijnen werd op een laag pitje gezet en de opleiding tot timmerman bracht uitkomst.
zo vertrok stefan muziek makend op weg naar nice in frankrijk. daar werd veel muziek geschreven en gespeeld met mick die daar al langer bivakkeerde. het was een tijd van muziek maken op de mooiste strandjes onder de zon. stefan werkte daarnaast in hotel negresco aan de boulevard des anglais, en vierde daardoor riante middagen feest op het stenenstrand. al met al duurde dit een jaar waarna stefan in het najaar terug naar nederland ging.

arnhem - tiel
de keus van de volgende woonplaats werd ingegeven door de plek van zijn geboorte. daarom ging stefan in arnhem wonen.
toch ruilde hij, toen hij de kans kreeg, zijn woning met een tielse. in tiel trouwde stefan. hij werd vader van dochter dara en zoon pablo. steeds vaker schreef hij nederlandstalige liedjes. zoals stefan zelf zegt: het is de taal waarin ik mij het beste kan uiten.
de tijd in tiel was een bijzonder vruchtbare periode voor stefan. 18 jaar waarin veel gebeurde. een nieuwe band werd geformeerd met soms wisselende muzikanten. het belang van verstaanbare verhalen op muziek werd steeds belangrijker. de muziek werd meer gepolijst en steeds vaker ondergrond voor het verhaal, het lied.

scheveningen
de verhuizing vanuit tiel naar scheveningen bleek een schot in de roos. stefan voelde zich eindelijk echt weer thuis en dat gaf mooie resultaten. de teksten, liedjes en gedichten borrelden als vanzelf op.
toch, ondanks het plezier dat hij er mee had, besloot stefan te stoppen met de band. met zijn vriend frits zou hij de liedjes kleiner en theatraler gaan uitvoeren, voor vaak klein publiek. een formule die tot op de dag van vandaag goed werkt.
liedjes als 'feest', 'fundament', 'vrouw', 'vooropgezet plan' en 'nacht' klinken daardoor veel intenser en intiemer en geven de tekst juist die bodem die ze verdient.
op dit moment is stefan druk met het schrijven van nieuwe liedjes. daarnaast ontmoet hij telkens andere muzikanten die hem de mogelijkheid geven een nieuwe wending te maken in zijn eigen stijl muziek en tekst. 
stefan torenbeek zanger zingt lied liedjes muzikant scheveningen feest romantiek troubadour stefan's liedjes liederen liedteksten nederlandstalig steef schrijft schrijver dichter den haag denhaag rubberding ir.rubberding ir rubberding haagse zanger haags strand zee kust emotie gedicht dichterlijk intiem passie gepassioneerd zon zonnig branding vrolijk kale kaal levenslied poŽzie poezie poetisch poŽtisch liefdeslied liefdesliedjes ballade ballades hartstocht hartstochtelijk zanger haagse bezieling tekstdichter sing a song writer singer songwriter verhaal verhalen vertelling voordracht voordragen CD kopen alleen voor jou huiskamerconcert podiumbeest uit voorburg voorburgse voorburgs